fbpx
Skip to main content

VOLOP WOONKANSEN IN VUGHT

 
Volop kansen om te wonen in Vught
 
De thema-avond ‘Wonen’ van Gemeentebelangen, waarbij de nieuwe ‘Woonvisie 2021-2025 Groei met Vughtse Kwaliteit’ centraal stond, kon maandag rekenen op grote belangstelling van bewoners en ondernemers uit de hele, nieuwe gemeente Vught. Bezoekers werden in vogelvlucht meegenomen door de woonvisie en langs mogelijke en reeds bekende bebouwingslocaties. De avond leverde echter ook veel andere kansrijke bouwlocaties op die, in sommige gevallen op korte termijn, kunnen bijdragen aan de ambitie van het college om 2.000 woningen in de komende 10 jaar te realiseren.
 
Grote ontwikkellocaties nodig voor aanpakken woningtekort
Om de beoogde ambitie van 2.000 woningen in 10 jaar tijd waar te maken, zijn grote ontwikkellocaties nodig, zoals de locatie Hoevensestraat in Vught of wellicht Raamse Oevers in Helvoirt. Gemeentebelangen vindt het echter ook van belang oog te houden voor de kwaliteit van de leefomge-ving, zodat jongeren, starters en senioren (al dan niet met zorgwens) nog altijd even prettig, comfortabel, groen en goed gefaciliteerd kunnen wonen in onze aantrekkelijke gemeente. 
 
Hoe moet het met….
Betaalbaar wonen, betaalbaar houden, erfpachtconstructies, starters een kans geven, maar senioren natuurlijk ook, het antispeculatiebeding, de kerk, appartementen, een natuurspeeltuin, tiny wonen, flexibele besteding van de Ruimte voor Ruimte gelden, wel of niet permanent wonen op een recreatiepark en nog veel meer zaken zijn allemaal voorbij gekomen tijdens deze waardevolle avond. Het zijn stuk voor stuk zaken die de aandacht van de fractie heeft en verdient.
 
Leefbaarheid door gestage groei
De avond werd gehouden in de grote zaal van De Oude Herberg in Cromvoirt, het dorpscafé dat onlangs door een jong ondernemerspaar in een nieuw jasje werd gestoken. Het café in Cromvoirt draagt, samen met de supermarkt en de basisschool, in belangrijke mate bij aan de leefbaarheid in het dorp. Bewoners zijn zich bewust van de opkomende vergrijzing en staan open voor gestage groei, maar zouden heel graag zien dat nieuwe aanwas óók voortkomt uit de mogelijkheid om starters uit het dorp ruimte te kunnen bieden. 
 
Over de woonvisie
Op 30 september a.s. zal de gemeenteraad besluiten over de Woonvisie 2021 – 2025 Groei met Vughtse 
Kwaliteit. De huidige visie dateert van 2016 en is vanwege de komst van Helvoirt bij de gemeente Vught, de veranderde woningmarkt, woonbehoefte en het woningtekort toe aan vernieuwing. De visie wordt opnieuw bekeken in 2025, maar geeft een doorkijk naar 2030, waarbij de Provincie uitgaat van 1.045 nieuwe woningen, maar het college spreekt de ambitie uit om tot 2.000 woningen te komen, mede vanwege de aantrekkingskracht die Vught heeft op woningzoekenden. Voor de totstandkoming van de woonvisie zijn o.a. inwoners in de gelegenheid gesteld om middels een enquête hun mening te geven over belangrijke woonthema’s in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. 
 
Goede ideeën zijn van harte welkom
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
of kijk op gemeentebelangenvught.nl en bel of app ons!