Voorlopig geen LED-verlichting bij Ovonde

ledverlichtingovonde

In oktober 2017 gaat de ovonde aan de Martinilaan wéér op de schop. Het tweerichtingen fietspad komt dan 1 tot 1,5 meter dichter op de ovonde te liggen. Hierdoor ontstaat er meer zicht naar rechts vanuit de Martinilaan.

Onze fractie diende donderdag 6 juli tijdens de raadsvergadering een motie in waarin het college werd verzocht op korte termijn te onderzoeken of innovatieve technologie BikeScout (of gelijkwaardig) mogelijk een betere oplossing is voor de gewraakte ovonde ten opzichte van het verleggen van het fietspad.
 
Het systeem waarschuwt automobilisten voor naderende fietsers, gebaseerd op hun snelheid, middels knipperende LEDverlichting in het wegdek. Een systeem wat zich in diverse gemeenten al meer dan afdoende heeft bewezen. Volgens wethouders Potters waren de maatregelen al in gang gezet en het college wilde het proces niet vertragen. Wellicht dat het systeem later nog ingezet kan worden.
De motie kreeg geen steun van de overige fracties. Volgens GB een gemiste kans, zeker nu de ovonde weer op de schop gaat en mogelijk weer niet gekozen wordt voor de meest veilige oplossing. Onze fractie zal de verkeersveiligheid in Vught blijven volgen en in het bijzonder die bij de ovonde Martinilaan.