fbpx
Skip to main content

Martien Vromans verlaat fractie

Vromans heeft besloten de fractie van Gemeentebelangen te verlaten en zijn zetel te behouden en zijn eigen partij ‘SamenLokaal’ te beginnen.

GB fractievoorzitter Bregje Peijenburg bevestigde het vertrek van Vromans uit de fractie. Dit werd volgens Peijnenburg na afloop van de vergadering door hem, ‘tussen neus en lippen door´ aan de partijvoorzitter van GB, Jan Jonkergouw, meegedeeld.

Vier andere kandidaten
Vromans beweert dat hij de enige wethouderskandidaat was binnen de partij. Volgens Peijnenburg ligt dit heel anders: “In totaal hadden we in 2021 vier kandidaten die in aanmerking kwamen voor het wethouderschap, waaronder Vromans.
Nu 2,5 jaar later hadden we twee kandidaten. We zijn tot de conclusie gekomen dat Jos den Otter met het nieuwe coalitieakkoord in de hand beter past als wethouder op met name het woningbouwdossier en de snelheid die gevraagd wordt van de Vughtse coalitiepartijen. Dit proces is overigens in volledige transparantie besproken binnen het bestuur en de fractie en dus ook met Martien Vromans.