17annejonkergouw 02

Ik ben Anne Jonkergouw en ik ben 22 jaar oud. Tot mijn 19e heb ik in Vught gewoond, waarna ik naar Amsterdam ben verhuisd vanwege mijn studie. Ik ben daar momenteel bezig met het afronden van de bachelor geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Volgend zal ik aan mijn co-schappen beginnen.

Regelmatig kom ik terug naar Vught, waar mijn ouders nog wonen. Via hen en social media blijf ik op de hoogte van wat er zich in onze gemeente afspeelt. Vught houdt een warm plekje in mijn hart, omdat ik er jaren met plezier heb gewoond, gewerkt en gesport. Zo heb ik mijn VWO op het Maurickcollege doorlopen en vele uren doorgebracht bij turnvereniging De Adelaar. Sinds 2010 ben ik actief binnen Gemeentebelangen. Ook komende jaren wil ik mij inzetten voor de Vughtse belangen.

Mijn aandachtspunten zijn inspraak en veiligheid. We leven samen in Vught en daarom wil ik dat we samen kunnen denken en beslissen. Het is belangrijk dat de raadsleden aanspreekbaar zijn, maar ook weten wat er leeft onder de burgers. Dit doen we door met elkaar te praten. Dit is iets wat in de grotere gemeenten gemakkelijker verloren gaat. Zo ook de veiligheid. Sinds ik in Amsterdam woon heb ik gemerkt dat het niet vanzelfsprekend is onbezorgd te kunnen fietsen, je auto te parkeren of ’s avonds een wandeling te maken zonder angst. Deze vrijheden wil ik in Vught graag behouden.