23josevanlaarhoven

Mijn naam is José van Laarhoven, ik ben 28 jaar oud en als je mij in één woord zou moeten omschrijven, dan komt sportief zeker op nummer 1.  Bijna mijn hele leven woon ik al in Vught en ik woon alweer ruim twee jaar met veel plezier in het Stadhouderspark in de oude Frederik Hendrik Kazerne.

Ik heb na het Maurick College nog twee opleidingen voltooid; bij de Fontys Economische Hogeschool Tilburg heb ik sport, economie en communicatie (SPECO) in 3 jaar afgerond en daarna ben ik nog 1 jaar in Brussel gaan studeren waar ik sportmanagement heb gevolgd. Een onvergetelijke ervaring, maar niks is zo fijn wonen als in Vught.

Ik heb een baan als een zogenaamde combinatiefunctionaris, een functie die ook in de gemeente Vught sinds een jaar wordt uitgevoerd door drie enthousiastelingen van MOVE Vught. Mijn werkveld is echter in de gemeente Heusden en ik probeer hier een echte tussenpersoon te zijn tussen de sport en het onderwijs, waarbij ik ervoor probeer te zorgen dat mensen (van jong tot oud) zoveel mogelijk in beweging komen of blijven. Ook de sportverenigingen in de gemeente Heusden ondersteun ik om ze te versterken en zodat zij hun verenigingstaken goed uit kunnen blijven voeren. Mijn passie ligt vooral bij de jeugd en bij de ouders van jonge kinderen om deze zoveel mogelijk in beweging te krijgen of te houden. Ook krijg ik extra energie van het organiseren van grote(re) activiteiten, zoals de finish van de Eneco Tour afgelopen augustus en de Dromen Doen Heusdendag voor alle inwoners van de gemeente Heusden 26 januari aanstaande.

Momenteel heb ik Gemeentebelangen al een aantal keren van advies voorzien op het gebied van de sport. Vught kent vele sportverenigingen, van klein tot groot, en houdt veel van haar inwoners bezig. Als echt verenigingsmens ben ik hier dan ook een groot voorstander van. Zelf sport ik bij twee sportverenigingen; zwemvereniging de Dommelbaarzen en voetbalvereniging Rossum. Ook vind ik het belangrijk om me als vrijwilliger in te zetten. Ik geef ABC-zwemles  bij de Dommelbaarzen, ben gastvrouw van het Very Important Child project bij FC Den Bosch (waarbij chronisch zieke kinderen met het gezin een avond worden uitgenodigd en een leuke avond beleven) en heb ik altijd veel vrijwilligerswerk gedaan bij mijn oude turnvereniging De Adelaar, waar ik ook tot mijn 16e altijd heb geturnd.