08josephverzandvoort

Graag wil ik me even aan u voorstellen:

Mijn naam is Joseph Verzandvoort, geboren op 9 maart 1950 en in 1974 ben ik getrouwd met Annelies en heb twee, inmiddels uitwonende, kinderen.

Als pensioenconsulent adviseer ik werkgevers en werknemers over de juridische – zowel civielrechtelijk als fiscaal - en de actuariële aspecten van pensioenen.

Ik ben een echte dierenvriend en houd ook erg van de natuur.

Sinds 1978 ben ik lid van Gemeentebelangen en was van begin af aan bijna altijd als “schaduwlid” aanwezig bij de diverse commissievergaderingen en raadsvergaderingen. Toen ik in 1986 in de gemeenteraad kwam werd ik meteen fractievoorzitter. Verder werd ik lid van de Stadsgewest raad.

Dit ben ik tot 1991 gebleven, totdat ik mijn serieuze hobby niet meer kon combineren met mijn drukke baan als verkoopleider binnendienst bij Würth Nederland BV. Vanaf toen ben ik wel alle actualiteiten blijven volgen en heb me in 1994 weer kandidaat gesteld voor de verkiezingen. Nadat ik werd gekozen, ben ik bijna 3,5 jaar als wethouder Openbare Werken, Plantsoenen, Verkeer en Ruimtelijke Ordening actief geweest voor Gemeentebelangen.

In 1997 was ik helaas genoodzaakt om met het wethouderschap te stoppen en heb ik ook mijn lidmaatschap van Gemeentebelangen beëindigd.

Toch, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2010 ben ik opnieuw lid van de partij geworden.

Ik ben nu actief als vicevoorzitter van Gemeentebelangen en heb ook in de programmacommissie een rol gespeeld als voorzitter.

Sinds 2010 worden de commissie- en raadsvergaderingen door mij weer trouw bezocht.

In het verleden heb ik van 1978 tot en met 2000 bij Stichting Sint Nicolaas “Het Vughtse Kind” verschillende functies gehad, waarvan de laatste functie voorzitter was. In 2006 ben ik opnieuw voor die rol gevraagd en heb die tot 2011 vervuld, waarna ik nog 1 jaar als penningmeester actief ben geweest.

Daarnaast ben ik al enkele jaren secretaris van de winkelcommissie van de Vincentius Kringloopwinkel Vught en kunt u me regelmatig tegenkomen als dagmanager in de kringloopwinkel , waar ik met vele andere enthousiaste vrijwilligers samenwerk.

Wij mogen trots zijn op ons dorp, waarin we ons veilig en geborgen kunnen voelen.

Een dorp dat net zoveel , zo niet meer, sociaal en maatschappelijke, belevenissen kent als een stad. Om te noemen: we worden doorsneden door twee snelwegen en twee spoorwegen. Vught herbergt de meest beveiligde   gevangenis – met een Extra Beveiligde Inrichting - van Nederland; er is een psychiatrisch instituut, een zorgcentrum voor blinden, een instituut voor doven, het hoofdkantoor van de verslavingszorg –Novadic Kentron - een kazerne en het voormalige concentratiekamp Vught. Daarnaast is Vught ook een dorp wat trots kan zijn op “haar” IJzeren Man en de bosrijke omgeving waarin het zich bevindt.

Met de laatste ontwikkelingen in het centrum zal Vught ook weer een aantrekkelijk dorp zijn om gezellig te gaan winkelen en uit eten te gaan.

Het is er mij alles aan gelegen om Vught als zelfstandige gemeente te behouden. Dit is dan ook mijn belangrijkste speerpunt voor de komende jaren. Andere speerpunten zijn de N65, het spoor, verkeer en vervoer.

Ook bij deze verkiezingen blijft mijn motto, zoals ik dat altijd heb uitgedragen: “ Raadslid namens de mensen , door de mensen en voor de mensen”.