03peterpennings

Mijn naam is Peter Pennings (64), getrouwd met Ineke. Wij hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik ben geboren en getogen in Vught.

Na de lagere school (Aloysius) ben ik afgestudeerd als bouwkundige, met als vakgebied architectuur.
Als ondernemer heb ik ruim 25 jaar een bouwkundig bureau gehad en me daarnaast bezig gehouden met projectontwikkeling.

Wat de politiek betreft ben ik in de voetsporen van vader getreden. Voorafgaand aan de huidige bestuursperiode heb ik acht jaar raadservaring opgedaan. Van 1990-1994 als raadslid voor de Volkspartij en van 2006-2010 als raadslid voor Gemeentebelangen.
De afgelopen vier jaar ben ik lid geweest van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vught als wethouder voor o.a. Ruimtelijke Ordening. Daarnaast heb ik de functie van Locoburgemeester vervuld.
De afgelopen bestuursperiode hebben we als college veel bereikt door een collegiale en constructieve samenwerking.
Mijn ambitie is om in de nieuwe bestuursperiode nogmaals deel uit te maken van het college om het werk af te maken en nieuwe ruimtelijke plannen op te pakken.

Ik heb me in de jaren voor mijn wethouderschap met veel enthousiasme ingezet voor verschillende organisaties in diverse functies:
Bouwkundig beheer van de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting,
Oud-bestuurslid Joannes Bosco Stichting en  Oud-voorzitter Ondernemerskamer Vught
Momenteel ben ik lid van de Kiwanis Club Vught.

De tijd die ik nog over heb besteed ik graag aan mijn gezin, muziek en golfen.