02jacquelinedewaal

Mijn naam is Jacqueline de Waal. Geboren op 10 juli 1965 te Utrecht. Ik heb twee volwassen kinderen, een partner en drie schattige hondjes. Mijn gezin en familie zijn voor mij erg belangrijk, daar breng ik veel tijd mee door. Naast mijn bijna fulltime baan als activiteitenbegeleider bij de Vlasborch en mijn werkzaamheden als raadslid Gemeentebelangen heb ik momenteel weinig tijd voor hobby’s.

In het verenigingslevens ben ik altijd actief geweest. Als kind al zat ik allerlei clubjes en later, in mijn tienertijd, kwam ik in contact met het vrijwilligerswerk. Na de middelbare school ben ik gestart in de ouderenzorg. De eerste jaren in een verpleeghuis met zwaar dementerende ouderen. Nadat ik mijn gezin gesticht had, ben ik het lichamelijk iets rustiger aan gaan doen en kwam ik te werken in een verzorgingshuis in een deelfunctie als afdelingshoofd. Tegelijkertijd was ik überactief op school en binnen de plaatselijke voetbalvereniging in verschillende (bestuurs)functies.  In 2005 ben ik verhuisd naar Vught. Ik deed toen de opleiding casemanagement, omdat ik mezelf wilde oriënteren op de arbeidsmarkt. De opleiding heb ik hier afgerond na een stageperiode bij Welzijn Vught. Mijn mentor daar liet mij in no time kennis maken met diverse Vughtse burgers en (maatschappelijke) organisaties. Daarnaast had ik wekelijks mijn eigen spreekuur voor inwoners van Vught met diverse hulpvragen. Tegelijkertijd kwam ik terecht bij SOJJV (Future jeugd 12-16 jaar). Als vrijwilligster, coördinator activiteiten en als voorzitter.
In mei 2007 ben ik toch weer gaan werken als verzorgende in de ouderenzorg. Bij de Vlasborch in Vught kreeg ik een nieuwe uitdaging, werken met visueel beperkte ouderen. Na een rugoperatie in 2009 kon ik binnen het bedrijf omgeschoold worden tot activiteitenbegeleider en dat werk doe ik nog steeds vier dagen in de week met veel plezier. Daarnaast ben ik mantelzorger (geweest) van een aantal dierbaren.

Omdat ik mezelf altijd erg maatschappelijk en sociaal betrokken gevoeld heb, heeft dat ertoe geleid dat ik in 2009 lid ben geworden van Gemeentebelangen Vught. De lokale politiek intrigeerde mij steeds meer. Als kandidaat gemeenteraadsverkiezingen 2010 nog voorzichtig op plaats 11, in de middenmoot. Na een positief verassend hoog aantal stemmers als niet Vughtse nieuweling, vond ik dat ik mijn stemmers trouw moest zijn en ben ik mezelf meer actief gaan inzetten bij GB.
Begonnen als lid van het bestuur van GB, na korte tijd tweede secretaris en uiteindelijk als eerste secretaris. Februari jl. ben ik aangetreden als burgerlid voor Gemeentebelangen binnen de gemeenteraad. Na het plotseling overlijden van onze collega Peter van Laanen ben ik op 25 april 2013 geïnstalleerd als raadslid in de commissie bestuur en samenleving.

Mijn aandachtsgebied ligt bij welzijn- en sociale zaken. Ik heb een warm hart voor ouderen, mensen met een beperking, vrijwilligers en mantelzorgers. De eerste twee doelgroepen spreken vanzelf, iedereen verdient goede zorg! Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van onschatbare waarde, vaak dé onmisbare schakel. Zetten zich vol overgave in voor hun medemens, leveren een positieve bijdrage aan de samenleving.

“Opkomen voor de ander”. Mijn motto al vanaf het moment dat ik mij realiseerde dat sommige mensen, om wat voor een reden dan ook, niet voor zichzelf in de bres konden springen.
Mijn mensgerichte instelling en toegankelijkheid maken het dat ik dicht bij de Vughtse burgers sta. Ik laat mij graag inspireren door het contact met hen. Mensen horen, begrijpen en helpen waar dat mogelijk is. Op deze manier wil ik graag een bijdrage leveren aan de lokale politiek.
Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 heb ik mijzelf weer kandidaat gesteld en uiteraard hoop ik het vertrouwen te krijgen van de Vughtse burgers om zo de volgende 4 jaar weer een spreekbuis voor hen te kunnen zijn.

Met een warme hartelijke groet,
Jacqueline de Waal