01guusvanwoesik
Ik ben Guus van Woesik, 50 jaar oud, geboren en getogen Vughtenaar, getrouwd met Monique (47) en vader van Rik (14) en Aniek (11). In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en golfen.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in de wijk  "Schoonveld", vroeger beter bekend als de Heilig Hart parochie.  Ik ben een ondernemend type. Dit heeft 25 jaar geleden geresulteerd in de opzet van een eigen elektrotechnisch installatiebedrijf. Dit bedrijf is gevestigd in Vught aan de Baarzenstraat.

Na 30 jaar actief te zijn geweest binnen diverse verenigingen, vroeger veelal verbonden aan de Jeugdcentrale Vught, was ik een aantal jaren terug toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb er toen voor gekozen om op een andere manier actief te zijn binnen de Vughtse samenleving.

Mijn keuze om in 2007actief lid te worden van de lokale politieke partij Gemeentebelangen was niet zo moeilijk. GB is een krachtige lokale Vughtse partij met ideeën die niet berusten op een bepaalde politieke stroming, ideologie, of levensbeschouwing. Een onafhankelijke, pragmatische opstelling werkt vaak veel beter binnen de gemeentepolitiek. Dit is zeker in het belang van alle Vughtse burgers.

Vanaf 2010 ben ik raadslid voor de partij. Binnen de fractie ben ik belast met de portefeuilles ruimtelijke ordening, economie, financiën, sport, natuur & milieu en het accommodatiebeleid. In 2012 ben ik fractievoorzitter geworden van GB.

Naast mijn activiteiten binnen de politiek, ben ik ook actief als lid van Kiwanis noordelijke Meijerij Vught en bestuurslid van het Kiwanis kinderfonds. Dit fonds richt zich op specifieke of materiële hulp aan kinderen in Vught en Cromvoirt die wat extra steun goed kunnen gebruiken.

Vereerd was ik toen het bestuur en de leden mij onlangs kozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de raadsperiode 2014 - 2018.  Mijn grootste uitdaging is om er voor te zorgen dat Vught een krachtige, financieel  gezonde  en bovenal  ZELFSTANDIGE gemeente blijft. Nu en in de toekomst.

Als echte "teamspeler", met een visie op resultaat, hoop ik samen met de overige kandidaten een stevige bijdrage te leveren aan het behoud van ons mooie dorp Vught. Ik nodig u dan ook van harte uit om ons verkiezingsprogramma nader te bekijken. Het programma bevat heldere en realistische doelen en laat verder goed zien wat GB de afgelopen periode heeft bereikt voor Vught en Cromvoirt.